När de flesta av oss hör ordet kattmat så kan vi nog alla erkänna att vi tänker på det kända märket Whiskas. För visst minns vi alla dessa reklamfilmer på tv som vi pumpats med genom åren? Detta är en av alla reklamer som helt enkelt inte går att vare sig undvika eller glömma. ”Whiskas – Om katten själv får välja”. En slogan som vi noga alltså alla har hört någon gång. För även om kanske inte alla direkt skulle förknippa det med kattmat, så tar det ju inte lång tid innan budskapet når sin sanna anda.

Nu för tiden är det dock allt mer sällan som vi ser Whiskas dyka upp i tv-rutan. Något som troligtvis har en rad olika anledningar, men den främsta är troligtvis mycket på grund av Internets framgång och utbredning. Faktum är att allt fler väljer att köpa sin katt – eller hundmat på nätet.

Att handla stora mängder av djurmat på nätet har helt enkelt kommit att löna sig allt mer på senare år, och just därför så vänder sig allt fler till e-handeln i hopp om att tjäna in några extra kronor. Och faktum är att de flesta också gör det. Istället för att var och varannan dag gå till butiken och handla kattmat, kan man på nätet klicka hem en årsranson av kattmat. Då behöver man alltså bara tänka på problemet en gång om året. Man sparar alltså både tid och pengar.