Att kunna ge sin katt mat är självklart otroligt mycket. Men vad ska en göra när ekonomin går dåligt och man inte har råd att ge katten samma portion som förut? Några alternativ finns det faktiskt, som att fiska eller att köpa ett billigare torrfoder.

I mitten av september rapporterade Jnytt.se om hur en kvinna hade snattat varor på mataffären Netto under lördagen. Vad hon var ute efter? Kattmat. Det hela värdet som hon snattade för var cirka 120 kronor, ingen jättestor summa med andra ord. Och kvinnan åkte fast,  vilket självklart får en kattälskare att fundera: är katten nu hungrig? Det är hårda tider i Europa, många är det som har svårigheter med sin ekonomi och kanske har de inte alltid råd att köpa det de vill ha. Men om en har en katt är det viktigt att se till så den får mat. Om man inte har råd med kattmat är snatta inte rätt väg att gå, vi har andra alternativ att välja av.

Regn fiske regnjackaFiska det billigaste alternativet

Främst, den mest klassisk maten till en katt: fisk. Det är vanligt för katter att äta fisk, det är ju det majoriteten av kattmaten görs på. Om du har möjligheten är ett billigt alternativ att gå ut och fiska. Det är dessutom väldigt trevligt. Allt du behöver för att få napp är ett fiskespö och sen kan du köpa prisvärda fiskedrag hos activeoutfit.se som du kan återanvända. Om fisk inte är en möjlighet för din katt, eller om du helt enkelt inte har tillgång till en sjö så är det mest prisvärda alternativet torrfoder. Torrfoder är oftast lite billigare än annan kattmat och en positiv sak är att torrfoder ofta räcker lite längre. I en artikel från Göteborgs Posten kan du här läsa om åtta olika torrfoder för katter som man har testat. Där hittar du både billiga alternativ och lite dyrare.