Katter är smarta varelser som kan bringa mycket glädje till sina ägare. De kan till och med agera väldigt rationellt och i bästa fall rädda sina ägare ur knepiga situationer. För några veckor sedan uppmärksammades katten Masja som räddade livet på ett frysande spädbarn.

67515-where-are-our-mice

Jag har tidigare skrivit om att katter kan vara bra till att fånga olika typer av djur som man gärna inte vill ha i hemmet.

”Har man katt är det dock lite lättare eftersom dessa fantastiska djur fungerar alldeles utmärkt som både mus-, mygg-, spindel- och flygfångare.” Läs mer.

Katten blev kändis efter hjälteinsats

Men det är inte bara bra på att jaga bort oönskade djur, faktum är att de kan rädda livet på en om man har tur. Det var precis det som hände ett spädbarn i Ryssland. Den lilla pojken som bara var några månader gammal hade lämnats övergiven i ett kallt trapphus, skriver Metro. En hemlös katt vid namnet Masja låg och sov i en kartong i samma trapphus. När en utav de boende i huset hörde kraftigt jamande och skrapande öppnade hen sin ytterdörr och fick syn på katten som satt bredvid spädbarnet. Katten hade slickat och hållit honom varm med sin kroppsvärme i flera timmar. Den boende i huset kunde sedan ringa på en ambulans som skulle ta bebisen till sjukhuset. Katten Masja blev orolig när ambulansvårdarna tog barnet och hon sprang efter dem och jamade. Folk på plats nämnde att katten verkligen verkade vara en rationell och väldigt smart varelse. Nu har katten blivit känd världen över och i kvarteret där hon bor blir hon nu ompysslad riktigt bra.